Beste hulpverleners,
Het AED Netwerk Barneveld heeft jullie afgelopen maart willen bedanken voor jullie inzet tijdens het symposium “Reanimatie en dan…!”, gehouden in de Essenburcht in Kootwijkerbroek. Tijdens dit symposium was onze burgermeester Jacco van der Tak aanwezig. In deze informatie brief levert hij zijn bijdrage met onderstaand artikel.

Bekijk de volledige informatiebrief als PDF >

Voldoening

Geluk hangt niet alleen af van wat je krijgt, maar ook wat je geeft. Een oud spreekwoord luidt: “Als je geluk voor een uur wilt, doe je een dutje. Als je geluk voor een dag wilt, ga je vissen. Als je geluk voor het leven wilt, help je iemand.” Op Harvard deden ze 80 jaar lang een studie naar geluk. Het geheim van een gelukkig leven? Gezonde sociale connecties en relaties maken het grote verschil. Sociale interactie, anderen helpen, levert een gevoel van voldoening op.

Gelukkig is er in onze gemeente een grote groep die andere mensen te hulp schieten in levensbedreigende situatiees. Hulpdiensten, maatschappelijke organisaties en inwoners, (vrijwillige) burgerhulpverleners van het AED-netwerk, samen zetten zij zich in voor een veilige woon- en werkomgeving. Voor deze betrokkenheid en inzet wil ik jullie heel hartelijk bedanken.

Eerder dit jaar heb ik kennis gemaakt met het AED-netwerk tijdens het symposium voor burgerhulpverleners. Ons AED-netwerk is overigens altijd op zoek naar extra burgerhulpverleners, zoals op dit moment in Garderen.
Daarnaast zijn ze ook opzoek naar een nieuwe coördinator voor het AED Netwerk platorm voor Garderen. Weet je iemand? Aanmelden kan via: aednetwerkbarneveld.nl. Hopelijk ontmoeten we elkaar weer op zaterdag 24 juni tijdens de Veiligheidsdag in de Midden Nederland Hallen, waar het AED-netwerk Barneveld ook vertegenwoordigd is. Meer weten over het programma? Kijk op www.barneveld.nl/veiligheidsdag.

Wie signalen van onveiligheid herkent, kan het verschil maken voor zichzelf en zijn of haar omgeving. Samen vergroten we de weerbaarheid en werken we aan een veilige samenleving. Voor mensen om ons heen en, ook al zijn omstandigheden waar jullie mee te maken krijgen niet altijd even makkelijk, voor een gevoel van voldoening. Blijf daarom vooral dit belangrijke en goede werk voortzetten!

Graag tot ziens bij de Midden Nederland Hallen op de Veiligheidsdag.

PS
Burgerhulpverlener en EHBO cursusleider Richard Hald uit Voorthuizen werd vanwege zijn bijdrage aan de samenleving dit jaar benoemd tot Ridder van de Oranje Nassau. Iemand voordragen voor een lintje? Kijk voor meer informatie op www.barneveld.nl/onderscheidingen.

Jacco van der Tak

Bekijk de volledige informatiebrief als PDF >